top of page
 • Melinne Andersson

Att skapa engagerande och kreativa Instagram Stories kan hjälpa till att locka och behålla dina följares uppmärksamhet. Här är några tips för att göra dina Stories mer intressanta och engagerande:

 1. Använd interaktiva funktioner: Instagram erbjuder en mängd interaktiva funktioner för Stories, såsom frågesticker, omröstningar, quizzes och "Sliders". Använd dessa verktyg för att få dina följare att interagera med dina Stories och delta i diskussioner.

 2. Använd olika typer av innehåll: Variera ditt innehåll genom att inkludera bilder, videoklipp, GIF:ar, Boomerangs och text. Byt mellan olika format för att hålla dina Stories intressanta och skapa visuell variation.

 3. Berätta en historia: Använd Stories som en möjlighet att berätta en sammanhängande berättelse. Dela en resa, ett projekt eller en händelse i flera bilder eller videoklipp. Använd text och visuella element för att guida dina följare genom berättelsen.

 4. Skapa bakom kulisserna-innehåll: Ge dina följare en inblick i det som händer bakom kulisserna. Dela bilder och videoklipp från din vardag, arbetsprocessen eller evenemang du deltar i. Detta ger en personligare och autentisk känsla till dina Stories.

 5. Använd visuella effekter och filter: Utforska olika filter, effekter och klistermärken som Instagram erbjuder. Det kan vara allt från ansiktsfilter till texteffekter och färgglada klistermärken. Anpassa dina Stories med dessa visuella element för att göra dem mer iögonfallande och kreativa.

 6. Dela användargenererat innehåll: Uppmuntra dina följare att dela innehåll relaterat till ditt konto eller varumärke genom att använda en specifik hashtag. Välj och dela sedan några av de bästa användargenererade inläggen i dina Stories. Detta involverar dina följare och ger dem en chans att synas.

 7. Använd musik och ljud: Lägg till musik i dina Stories för att skapa en stämning eller förstärka budskapet. Du kan även använda ljudklipp eller röster för att göra dina Stories mer dynamiska och intressanta.

 8. Skapa en tema- eller serieberättelse: Planera en serie av Stories som följer ett visst tema eller en berättelse. Det kan vara en dag i ditt liv, en produktlansering eller en tutorial som delas upp i flera delar. Detta hjälper till att hålla dina följare engagerade och nyfikna på vad som kommer härnäst.

 9. Använd Stories Highlights: Efter att du har delat dina Stories kan du spara dem som Highlights på ditt profilflöde. Organisera dina Highlights i olika kategorier eller teman för att göra det enkelt för dina följare att hitta och titta på tidigare Stories. Detta ger dig möjlighet att återanvända och visa upp dina bästa och mest engagerande Stories på ett mer permanent sätt.

 10. Använd storytelling-tekniker: Använd principerna för storytelling för att skapa intressanta och engagerande Stories. Inkludera en inledning som fångar tittarnas uppmärksamhet, skapa spänning eller konflikt, och avsluta med en meningsfull slutsats eller call-to-action. Att använda storytelling-tekniker hjälper till att skapa en koppling och en känsla av delaktighet hos dina följare.

 11. Utmana dig själv och experimentera: Var inte rädd för att testa nya idéer och experimentera med olika typer av innehåll. Prova att använda nya funktioner, utforska olika teman eller testa olika visuella stilar. Genom att vara kreativ och våga prova nytt kan du hitta unika sätt att engagera och underhålla dina följare.

 12. Använd Stories som en kommunikationskanal: Utöver att dela innehåll kan du också använda Stories för att kommunicera direkt med dina följare. Använd frågesticker eller "Sliders" för att ställa frågor och få feedback, svara på DM:s eller kommentarer i Stories, eller dela användbara tips och råd baserat på vanliga frågor du får.

 13. Optimering för visibilitet: Använd rätt hashtags, platstaggar och geografiska taggar för att göra dina Stories mer synliga för en bredare publik. Du kan också tagga och nämna andra relevanta konton för att öka möjligheten till samarbete och synlighet.

Kom ihåg att det viktigaste är att vara autentisk och att skapa innehåll som engagerar din specifika målgrupp. Anpassa dessa tips efter dina egna intressen och varumärke för att skapa engagerande och kreativa Instagram Stories. Lycka till!

5 visningar0 kommentarer
 • Melinne Andersson

Att planera din arbetsdag på ett effektivt sätt är en viktig grundsten för att uppnå framgång och produktivitet i arbetslivet. Genom att lägga upp en strukturerad och balanserad dag kan du maximera din tid och energi för att nå dina mål. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några praktiska strategier för att planera din arbetsdag på bästa sätt.👩‍💻

 1. Skapa en lista med uppgifter: En bra startpunkt för att planera din arbetsdag är att skapa en lista med uppgifter som behöver slutföras. Det kan vara till hjälp att prioritera dessa uppgifter genom att använda tekniker som Eisenhower-matrisen eller ABC-analysen. Genom att rangordna uppgifterna efter viktighet och brådskande kan du fokusera på de mest betydelsefulla uppgifterna och undvika att bli överväldigad av mindre viktiga detaljer.

 2. Tidsblockera din dag: Att tidsblockera innebär att du avsätter specifika tidsintervall för olika typer av uppgifter eller aktiviteter. Det kan vara till exempel att du bestämmer att du ska ägna två timmar åt att arbeta på ett projekt, en timme åt e-posthantering och en halvtimme för möten. Genom att skapa fasta tidsblock blir det lättare att undvika avbrott och att hålla fokus på en uppgift i taget.

 3. Var realistisk med dina mål: När du planerar din arbetsdag är det viktigt att vara realistisk med dina mål och förväntningar. Att överbelasta din dag med för många uppgifter kan leda till stress och en känsla av att du inte når upp till dina mål. Var ärlig mot dig själv om hur mycket du kan åstadkomma under en dag och se till att ge dig själv tillräckligt med tid för pauser och återhämtning.

 4. Bygg in flexibilitet: Trots att planering är viktigt är det också viktigt att vara flexibel och anpassa sig till oväntade händelser eller ändrade prioriteringar. Bygg in utrymme i din planering för att hantera oförutsedda situationer eller för att kunna ta itu med nya och akuta uppgifter som kan dyka upp. Att vara flexibel kommer att hjälpa dig att upprätthålla balans och anpassa dig till förändringar.

 5. Utvärdera och justera: Efter varje arbetsdag är det bra att ta en stund för att utvärdera hur planeringen fungerade. Reflektera över vilka strategier som fungerade bra och vilka som kan förbättras. Justera din planering och gör små förändringar som kan hjälpa dig att bli ännu mer produktiv och effektiv i framtiden. Det är en kontinuerlig process att hitta den bästa arbetsdagsplanering.
3 visningar0 kommentarer
 • Melinne Andersson

Här är fem grundläggande råd för en nybörjare på Instagram:

 1. Optimera din profil: Se till att din Instagram-profil är komplett och lockande. Välj en tydlig profilbild som representerar dig eller ditt varumärke. Skriv en informativ och engagerande beskrivning om dig själv eller ditt företag. Lägg till en länk till din webbplats eller andra relevanta sidor. En välskriven profil hjälper till att locka följare och ge dem en förståelse för vem du är.

 2. Skapa engagerande innehåll: Dela regelbundet innehåll som är relevant och intressant för din målgrupp. Var kreativ och variera ditt innehåll genom att inkludera bilder, videor och text. Använda högkvalitativa bilder och använd filter eller redigeringsverktyg för att förbättra dem. Utveckla en innehållsstrategi och planera dina inlägg i förväg för att hålla en konsekvent närvaro på plattformen.

 3. Använd relevanta hashtaggar: Hashtaggar hjälper till att öka synligheten för dina inlägg och locka nya följare. Forska och använd relevanta hashtaggar inom din nisch eller bransch. Var specifik och använd både breda och mer specifika hashtaggar för att nå rätt publik. Undvik att överanvända hashtaggar eller använda alltför populära hashtaggar som kan göra ditt inlägg försvinna i mängden.

 4. Engagera dig med din målgrupp: Interagera aktivt med dina följare genom att svara på kommentarer, gilla och kommentera deras inlägg och skapa en dialog. Visa uppskattning för deras stöd och vara genuint intresserad av att lära känna dem. Att bygga relationer och engagemang är nyckeln till att skapa en lojal följarskara.

 5. Utforska och lära dig av andra: Ta dig tid att utforska och lära dig av andra konton inom din bransch eller intresseområde. Följ och engagera dig med relevanta konton, inspireras av deras innehåll och se vilka strategier de använder. Men kom ihåg att vara autentisk och skapa ditt eget unika innehåll. Ta inspiration från andra, men sätt din egen prägel på det du delar.

Genom att följa dessa grundläggande råd och kontinuerligt lära dig mer om Instagram och dess funktioner kommer du att kunna växa och utvecklas på plattformen. Kom ihåg att vara tålmodig, hålla en konsekvent närvaro och anpassa din strategi efter feedback och resultat. Lycka till med ditt Instagram-äventyr!

4 visningar0 kommentarer
bottom of page