top of page

Hur håller man koll på allting inom sociala medier? Det ändras ju heela tiden! Jag tänker att jag ska hjälpa dig med det.


Varje morgon när jag startar min arbetsdag så tar jag en kopp kaffe☕️ och läser igenom vissa sidor där man kan hitta allt om de senaste trenderna inom sociala medier. Jag fick tips om dessa sidor på TikTok och har varit en aktiv läsare sedan dess.


Klicka dig vidare och läs, det finns oändligt med information.

Marketing week - Senaste nyheterna och SoMe trender

Later Blog - SoMe strategier och Instagram nyheter (Min favvo)

The Drum - Nyheter inom design och annonsering

Ads of the world - Senaste kampanjerna från stora företag

Ad Age - Nyheter om annonsering och marknadsförings tech

4 visningar0 kommentarer

Här kan du läsa om 4 tips på hur man löser problemet.

  1. Ta fram en sociala medier strategi - Om du skaffar en sociala medier strategi så kommer du att spara tid i längden. Med en strategi får du mer ordning och kan lättare hålla koll på allt gällande ditt konto. Det kan vara content pillars (ett ämne per dag varje vecka, tex måndagar pratar vi bara om mindfullness, tisdagar pratar vi om försäljning, onsdagar - Nyheter osv..), det kan vara personas, KPI:er och mycket mer.

  2. Skapa fler inlägg på samma gång - Lägg ner tid på att skapa fler inlägg på samma gång. När du väl tar dig tiden för att fota, filma eller skapa content i canva så passa på att fotografera fler saker på en gång. Filma innehåll till olika reels på en gång och om du arbetar i canva, skapa flera inlägg på samma gång.

  3. Planera i förväg - Lägg ner lite tid på att bestämma vad du ska posta och var, detta bör ingå i din strategi. Ha för exempel en tag i veckan då du planerar allt innehåll till sociala medier så behöver du inte fundera på det varje dag. Ta hjälp av ett schemaläggningsverktyg för att schemalägga. Facebook har ett superbra schemaläggningsverktyg som är gratis för Facebook och Instagram. Annars rekommenderar vi buffer och hootsuite för de mer avancerade planerarna!

  4. Ta hjälp av en social media manager - Känner du ändå att du inte har tid med detta? Ta då hjälp av en social media manager som hjälper dig att få mer tid. Bara att få en sociala medier strategi släppt framför sig kan ge så mycket kreativa idéer.

Om du eller det företag du arbetar på behöver en sociala medier strategi eller hjälp med era sociala medier, tveka aldrig på att höra av er. Det är därför vi finns!3 visningar0 kommentarer

Nu är det sommar, solen skiner och luften är varm (iallafall i skrivandets stund). Vi alla ser fram emot en paus från arbetet och att få gå på semester. Har jag någon mer poäng än att det är skönt med sommar i detta inlägget? Svar ja!


Min fråga till dig som läsare är; Vem sköter era sociala medier under sommaren?

Sociala medier i 2022 är nästan ett måste för de flesta företagen, men när ni går på semester så kanske någon som inte är van, har hand om era sociala medier eller så postas det inte alls. Vilket är otroligt tråkigt.. Tänk om du hade kunnat ligga i solen och scrolla på telefonen, VIPS så har ditt företag postat något riktigt bra som är varumärkesbyggande eller något som ökar till försäljning? Tänk vilken känsla!


Under sommaren så är vi tre personer på företaget, vi söker alltid nya uppdrag och att kunna hjälpa till i er verksamhet hade varit otroligt roligt för oss. Det är här vår passion möter era behov.

27 visningar0 kommentarer
bottom of page