top of page

Vad är ugc?


UGC står för User Generated Content, vilket innebär att innehållet skapas av användarna själva istället för att producera innehållet av “proffsiga skapare”. Det kan vara allt från text, bilder och videoklipp som delas på sociala medier, forum, bloggar eller andra webbplatser. UGC är en viktig del av digital marknadsföring eftersom det ger autentiskt och trovärdigt innehåll, som kan bidra till att öka engagemang och bygga varumärkeslojalitet.


UGC är särskilt populärt på plattformarna TikTok och Instagram där byråer och företag har sett ett ökat engagemang och försäljning genom att använda sig av UGC content.

UGC content innebär att företaget använder material som är inspelat av eller inspelat i samarbete med deras kunder men kan även vara av de som gör samarbeten eller partnerskap med företaget.


Vad är en UGC kreatör?

En UGC kreatör är en användare av sociala medier som skapar innehåll som är anpassat till sin egen målgrupp för att bygga förtroende men kan även ha en konverterande funktion.

Detta kan t.ex vara när en kreatör skapar material där de visar upp hur de använder företagets produkter i sin dagliga rutin eller hur de stylar olika klädesplagg med varandra för veckans behov.

En UGC kreatör kan man hitta antingen genom att kontakta de direkt via plattformarna eller genom att använda oss på Social Media Assistance.


Många har använt sig utav att göra samarbeten med influencers tidigare där de har både betalat för samarbetet men sen även köpt loss bilderna eller filmerna från influencern. Här kan ni istället få materialet utan att ha ett samarbete!


OBS! Just nu så har vi att de första 10 kunderna får en 30 sekunders UGC video mycket billigare. På denna har vi enbart 4 platser kvar (14 mars 2023).


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page