top of page
 • Melinne Andersson

hur skapar man engagerande och kreativa storys på instagram?

Att skapa engagerande och kreativa Instagram Stories kan hjälpa till att locka och behålla dina följares uppmärksamhet. Här är några tips för att göra dina Stories mer intressanta och engagerande:

 1. Använd interaktiva funktioner: Instagram erbjuder en mängd interaktiva funktioner för Stories, såsom frågesticker, omröstningar, quizzes och "Sliders". Använd dessa verktyg för att få dina följare att interagera med dina Stories och delta i diskussioner.

 2. Använd olika typer av innehåll: Variera ditt innehåll genom att inkludera bilder, videoklipp, GIF:ar, Boomerangs och text. Byt mellan olika format för att hålla dina Stories intressanta och skapa visuell variation.

 3. Berätta en historia: Använd Stories som en möjlighet att berätta en sammanhängande berättelse. Dela en resa, ett projekt eller en händelse i flera bilder eller videoklipp. Använd text och visuella element för att guida dina följare genom berättelsen.

 4. Skapa bakom kulisserna-innehåll: Ge dina följare en inblick i det som händer bakom kulisserna. Dela bilder och videoklipp från din vardag, arbetsprocessen eller evenemang du deltar i. Detta ger en personligare och autentisk känsla till dina Stories.

 5. Använd visuella effekter och filter: Utforska olika filter, effekter och klistermärken som Instagram erbjuder. Det kan vara allt från ansiktsfilter till texteffekter och färgglada klistermärken. Anpassa dina Stories med dessa visuella element för att göra dem mer iögonfallande och kreativa.

 6. Dela användargenererat innehåll: Uppmuntra dina följare att dela innehåll relaterat till ditt konto eller varumärke genom att använda en specifik hashtag. Välj och dela sedan några av de bästa användargenererade inläggen i dina Stories. Detta involverar dina följare och ger dem en chans att synas.

 7. Använd musik och ljud: Lägg till musik i dina Stories för att skapa en stämning eller förstärka budskapet. Du kan även använda ljudklipp eller röster för att göra dina Stories mer dynamiska och intressanta.

 8. Skapa en tema- eller serieberättelse: Planera en serie av Stories som följer ett visst tema eller en berättelse. Det kan vara en dag i ditt liv, en produktlansering eller en tutorial som delas upp i flera delar. Detta hjälper till att hålla dina följare engagerade och nyfikna på vad som kommer härnäst.

 9. Använd Stories Highlights: Efter att du har delat dina Stories kan du spara dem som Highlights på ditt profilflöde. Organisera dina Highlights i olika kategorier eller teman för att göra det enkelt för dina följare att hitta och titta på tidigare Stories. Detta ger dig möjlighet att återanvända och visa upp dina bästa och mest engagerande Stories på ett mer permanent sätt.

 10. Använd storytelling-tekniker: Använd principerna för storytelling för att skapa intressanta och engagerande Stories. Inkludera en inledning som fångar tittarnas uppmärksamhet, skapa spänning eller konflikt, och avsluta med en meningsfull slutsats eller call-to-action. Att använda storytelling-tekniker hjälper till att skapa en koppling och en känsla av delaktighet hos dina följare.

 11. Utmana dig själv och experimentera: Var inte rädd för att testa nya idéer och experimentera med olika typer av innehåll. Prova att använda nya funktioner, utforska olika teman eller testa olika visuella stilar. Genom att vara kreativ och våga prova nytt kan du hitta unika sätt att engagera och underhålla dina följare.

 12. Använd Stories som en kommunikationskanal: Utöver att dela innehåll kan du också använda Stories för att kommunicera direkt med dina följare. Använd frågesticker eller "Sliders" för att ställa frågor och få feedback, svara på DM:s eller kommentarer i Stories, eller dela användbara tips och råd baserat på vanliga frågor du får.

 13. Optimering för visibilitet: Använd rätt hashtags, platstaggar och geografiska taggar för att göra dina Stories mer synliga för en bredare publik. Du kan också tagga och nämna andra relevanta konton för att öka möjligheten till samarbete och synlighet.

Kom ihåg att det viktigaste är att vara autentisk och att skapa innehåll som engagerar din specifika målgrupp. Anpassa dessa tips efter dina egna intressen och varumärke för att skapa engagerande och kreativa Instagram Stories. Lycka till!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

5 grundläggande tips för instgram!

Här är fem grundläggande råd för en nybörjare på Instagram: Optimera din profil: Se till att din Instagram-profil är komplett och lockande. Välj en tydlig profilbild som representerar dig eller ditt v

bottom of page