top of page
  • Melinne Andersson

7 saker du kanske inte visste om instagram

  1. Tidigare synligt innehåll kan försvinna: Instagrams algoritm visar innehåll baserat på relevans och användarbeteenden, vilket kan innebära att tidigare inlägg inte längre syns i användares flöden. Det är därför viktigt att skapa regelbundet nytt innehåll för att hålla sig synlig.

  2. Dolda meddelanden i inlägg: Vissa Instagram-användare använder sig av "shadowbanning" eller skuggbannlysning, vilket innebär att deras inlägg inte visas för en bredare publik. Detta kan ske om användaren har brutit mot Instagrams riktlinjer eller använt sig av otillåtna metoder för att öka synlighet eller engagemang.

  3. Följare kan bli avföljda utan din vetskap: Ibland kan användare upptäcka att de har förlorat följare på Instagram, men de får ingen notis om detta. Det kan bero på att användare själva väljer att sluta följa eller att de har blivit avföljda av Instagram på grund av aktiviteter som anses vara spam eller otillåtna.

  4. Förändringar i algoritmen: Instagrams algoritm är inte konstant och kan förändras över tid. Det kan påverka hur ditt innehåll syns för användare och kräva att du anpassar din strategi och taktik för att fortsätta nå ut till din målgrupp.

  5. Användaraktivitet påverkar ditt innehåll: Instagrams algoritm tar hänsyn till hur användare interagerar med ditt innehåll och din profil. Om användare inte gillar, kommenterar eller interagerar på annat sätt med ditt innehåll kan det påverka hur ofta och var ditt innehåll visas för dem i framtiden.

  6. Personliga data används för annonsering: Instagram samlar in personlig information om användare och använder den för att anpassa annonsering. Detta kan inkludera intressen, beteenden och demografisk information. Användare har möjlighet att styra sina annonseringspreferenser genom Instagrams inställningar.

  7. Alternativa innehållsformat: Utöver traditionella inlägg och Stories erbjuder Instagram flera alternativa innehållsformat som IGTV (Instagram TV), Reels och Guides. Dessa format kan användas för att skapa mer varierat och engagerande innehåll och kan hjälpa dig att sticka ut och nå en bredare publik på plattformen.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

5 grundläggande tips för instgram!

Här är fem grundläggande råd för en nybörjare på Instagram: Optimera din profil: Se till att din Instagram-profil är komplett och lockande. Välj en tydlig profilbild som representerar dig eller ditt v

bottom of page