top of page

SOCIAL MEDIA ASSISTANCE

  • Skribentens bildEmmy Andersson

7 saker att tänka på som företag inför sommaren!

Sommaren närmar sig med stormsteg, på många håll i landet har vi redan sommarvärme vilket är helt underbart. Men med sommaren kommer andra saker, te.x semestrar. Som företagare behöver du fortfarande vara aktiv på sociala medier även om det är semester och ledigheter. Dina följare har också semester och letar efter sätt att bli underhållen på i solen så här kommer 7 viktiga saker att tänka på inför sommaren.

  1. Säsongsanpassade kampanjer: Skapa kampanjer och innehåll som är anpassade till sommaren, som reor, specialerbjudanden eller sommartävlingar.

  2. Innehållsvariation: - Blanda olika typer av innehåll, som blogginlägg, videos och kundberättelser, för att hålla intresset uppe under hela sommaren.

  3. Kundservice: - Se till att din kundtjänst är aktiv och svarar snabbt på frågor och kommentarer, även under semestertider.

  4. Visuellt tilltalande inlägg: - Använd ljusa och glada bilder som speglar sommarens känsla. Detta kan hjälpa till att fånga uppmärksamheten i ett annars överflödigt flöde.

  5. Schemaläggning av inlägg: - Använd schemaläggningsverktyg för att säkerställa att ditt innehåll publiceras kontinuerligt, även när ditt team är på semester.

  6. Analysera och justera: - Håll koll på dina sociala mediers prestanda och var beredd att justera din strategi baserat på vad som fungerar bäst under sommaren.

  7. Lokala samarbeten: - Samarbeta med lokala influencers eller företag för att nå ut till en bredare publik och skapa relevant innehåll som engagerar dina följare.

Genom att följa dessa tips kan du som företagare säkerställa att era sociala medienärvaro är effektiv och engagerande under sommaren.


0 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page